Høsttur i Oslofjorden

HØSTTUR I OSLOFJORDEN – i år blir det på
Veierland, en bilfri øy som ligger mellom Sandefjord og Nøtterøy, lørdag 21. september.

De siste årene har klubben organisert en felles høsttur i september. Vi pleier å

padle fra klubben på en lørdag, overnatter på en av kystleddshyttene i Oslofjorden, og padler hjem dagen etter. I år må vi kjøre bil til Tenvik brygge på Nøtterøy og padle over til Albykilen på Veierland. Overnattingstedet heter Veierland skole, hvor det er 10 sengeplasser. Bygningen ligger litt inne på øya, ca 1 kilometer fra Albykilen.

 

Alle medlemmer kan være med. Kajakklubben dekker overnattingsutgifter.

Vi kjører fra klubbhuset ved elleve tiden lørdag 21. september, og reiser tilbake ut på dagen søndag 22. september.

I 2011 besøkte vi øya Kjeholmen som ligger i Bærums skjærgård. Øya har gamle stier, flotte strender og turmuligheter. Det er en brygge nedenfor hytta og strender like ved som gir lett tilgang for kajakker.

 

Bildene på denne siden er fra Ytre Vassholmen som vi besøkte i 2012 (foto Ann Iren Glimsdal). Ytre Vassholmen er den ytterste av øyene utenfor Snarøya i Bærum kommune. Øya huser gamle bevaringsverdige bygninger fra 1870-tallet.

 

I 2013 gikk turen til Ommen som ligger på vestsiden av Nesodden, ca 15 kilometer fra Langviksbukta. Et nydelig gammelt sted i naturskjønne omgivelser med plass til 13 og flott utsikt utover Oslofjorden. I 2014 reiste vi tilbake til øya Kjeholmen og i 2015 var vi på Homlungen fyr på Hvaler, ca. 1 1/2 timers kjøring fra Oslo. Den fredede fyrstasjonen fra 1867 ligger på en vakker liten holme, adskilt med et sund på bare noen ti-meter fra Kirkøy på Hvaler - en del av Ytre Hvaler nasjonalpark.

 

Vi var på Tjønneberget på Hvasser i 2016. Tjønneberget ligger fantastisk til med utsikt mot Færder Fyr og verdens ende. I fjor var vi på den gamle butikken på Nordre Langåra utenfor Brønnøya i Asker kommune.

© 2018 by Geoffrey Kempton. Proudly created with Wix.com

HOSTTUR-1.jpg