top of page

Høsttur i Oslofjorden

HØSTTUR I OSLOFJORDEN – i år blir det til
Gamlestua på  Håøya. Ved Kjøkkenbukta på Håøya ligger Gamlegården, 50 meter fra vannkanten.
Bygget er det eldste på hele øya. Å tenke på at deler av bygget er fra 1600-tallet, gir rom for å undres over hvordan livet på øya var den gangen. Håøya er den største øya i Indre Oslofjord, og byr på unike natur-
og turopplevelser. Med robåten som følger med kan
du plaske rundt i bukta utenfor, eller ro en tur og gjøre strandhugg. Øya har også gode forhold for telting. 
Hytta ligger like ved kystledhyttene Eldhuset og Badstua.

De siste årene har klubben organisert en felles høsttur i september. Vi pleier å

reise fra klubben på en lørdag, overnatter på en av kystleddshyttene i Oslofjorden, og reiser hjem dagen etter.

I år vi har fått Håøya Gamlegården i perioden 9. - 10. september.

 

Alle medlemmer kan være med. Kajakklubben dekker overnattingsutgifter.

I 2011 besøkte vi øya Kjeholmen som ligger i Bærums skjærgård. Øya har gamle stier, flotte strender og turmuligheter. Bildene på denne siden er fra Ytre Vassholmen som vi besøkte i 2012 (foto Ann Iren Glimsdal). Ytre Vassholmen er den ytterste av øyene utenfor Snarøya i Bærum kommune. Øya huser gamle bevaringsverdige bygninger fra 1870-tallet.

 

I 2013 gikk turen til Ommen som ligger på vestsiden av Nesodden, ca 15 kilometer fra Langviksbukta. I 2014 reiste vi tilbake til øya Kjeholmen og i 2015 var vi på Homlungen fyr på Hvaler, ca. 1 1/2 timers kjøring fra Oslo. Den fredede fyrstasjonen fra 1867 ligger på en vakker liten holme, adskilt med et sund på bare noen ti-meter fra Kirkøy på Hvaler - en del av Ytre Hvaler nasjonalpark.

 

Vi var på Tjønneberget på Hvasser i 2016. Tjønneberget ligger fantastisk til med utsikt mot Færder Fyr og verdens ende. I 2017 var vi på den gamle butikken på Nordre Langåra utenfor Brønnøya i Asker kommune. I 2019 var vi på Veierland, en bilfri øy som ligger mellom Sandefjord og Nøtterøy, og i fjor var vi like ved Horten.

bottom of page