Høsttur i Oslofjorden

HØSTTUR I OSLOFJORDEN – i år blir det på
Bolærene. Østre Bolæren er et glimrende sted som basecamp for å padle i Færder nasjonalpark. Skjærgården sør for Bolærne har en rekke små øyer og skjær – perfekt for padling.

De siste årene har klubben organisert en felles høsttur i september. Vi pleier å

reise fra klubben på en lørdag, overnatter på en av kystleddshyttene i Oslofjorden, og reiser hjem dagen etter.

I år vi har fått Kommandantboligen på Bolærene i perioden 12.-13. september.

2 rom med 5 sengeplasser hver. Velkommen!

 

Alle medlemmer kan være med. Kajakklubben dekker overnattingsutgifter.

I 2011 besøkte vi øya Kjeholmen som ligger i Bærums skjærgård. Øya har gamle stier, flotte strender og turmuligheter. Bildene på denne siden er fra Ytre Vassholmen som vi besøkte i 2012 (foto Ann Iren Glimsdal). Ytre Vassholmen er den ytterste av øyene utenfor Snarøya i Bærum kommune. Øya huser gamle bevaringsverdige bygninger fra 1870-tallet.

 

I 2013 gikk turen til Ommen som ligger på vestsiden av Nesodden, ca 15 kilometer fra Langviksbukta. I 2014 reiste vi tilbake til øya Kjeholmen og i 2015 var vi på Homlungen fyr på Hvaler, ca. 1 1/2 timers kjøring fra Oslo. Den fredede fyrstasjonen fra 1867 ligger på en vakker liten holme, adskilt med et sund på bare noen ti-meter fra Kirkøy på Hvaler - en del av Ytre Hvaler nasjonalpark.

 

Vi var på Tjønneberget på Hvasser i 2016. Tjønneberget ligger fantastisk til med utsikt mot Færder Fyr og verdens ende. I 2017 var vi på den gamle butikken på Nordre Langåra utenfor Brønnøya i Asker kommune og i 2019 var vi på Veierland, en bilfri øy som ligger mellom Sandefjord og Nøtterøy.

© 2020 by Geoffrey Kempton. Proudly created with Wix.com